Gå till innehåll

27 juni 2024

Statens haverikommission bland topp tre i årets anseendemätning

Årets anseendeindex för myndigheter visar att Statens haverikommissions anseende har ökat markant senaste åren och myndigheten landar i toppen av rankingen med ett index på 62.

-Ett högt anseende för oss avspeglar hur vi når ut med våra utredningsresultat. Det handlar om att uppfattas som trovärdiga, professionella och oberoende. Under perioden 2023-2024 har allt fler människor kunnat se hur vi genom våra olycksutredningar identifierar viktiga brister och förbättringsåtgärder inom en rad områden i samhället. Årets mätning är ett kvitto på det hårda och målinriktade arbete vi bedriver för att utreda de allvarligaste och mest katastrofliknande olyckorna, säger gd John Ahlberk.

Anseendeindex Myndigheter tas fram av Verian, före detta Kantar Sifo, genom en årlig undersökning. Indexet baseras på fem frågor och visar allmänhetens tilltro, kvalitet och framgång som svenskarna tillskriver myndigheten.

Läsa undersökningen i sin helhet Länk till annan webbplats.